IJMUIDEN - In de aanloop naar de nationale herdenking op 4 mei is er op 24 april een bijzondere lezing in de Bibliotheek. In de lezing "Oorlog en Verzet in Velsen vertelt Tjerk Faber het verhaal van Velsen in WOII in beeld.


Elke Nederlandse gemeente draagt haar eigen geschiedenis uit de oorlogsjaren, maar Velsen onderscheidt zich door haar strategische ligging aan het Noordzeekanaal, de aanwezigheid van de Hoogovens en haar bijzondere bewoners.

Tjerk Faber neemt het publiek mee op een reis door de tijd aan de hand van foto's die tijdens de oorlogsjaren zijn genomen. Deze beelden tonen de realiteit van het leven in Velsen gedurende deze turbulente periode. Wat gebeurde er precies in Velsen tijdens de oorlog? Welke verhalen vertellen deze foto's?

De lezing "Oorlog en Verzet in Velsen - Oorlogsverhaal van Velsen in beeld" vindt plaats op woensdag 24 april in de Bibliotheek IJmuiden. Toegangsprijzen bedragen €4 voor leden van de bibliotheek en €5 voor niet-leden.

Woensdag 24 april 2024, Bibliotheek IJmuiden, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Kaarten verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek of via de website www.bibliotheekvelsen.nl