IJMUIDEN - Now and then gebeurt er iets heel bijzonders! Vier decennia na het overlijden van John Lennon komt de laatste Beatles song uit - Now and then. Met hulp van producer Peter Jackson en nieuwe technologie wordt uit de oude demo John Lennon's stem weer naar boven gehaald. Ringo Starr en Paul McCartney voltooien het nummer. Kan je ook geen genoeg krijgen van de Beatles? Kom dan 29 november naar de lezing van Beatles kenner Peter Vorrink in de Bibliotheek van IJmuiden. Laat je verrassen door zelden vertoonde beelden en bijzondere audio en test jezelf in een aansluitende quiz


Beatles-kenner Peter Vorrink

Een avondvullende performance, waarin muzikant Peter Vorrink 'alles' vertelt en laat horen en zien over The Beatles. Peter Vorrink is zanger, multi-instrumentalist en componist bij de Ierse folkband The Ol' Foxes uit Amersfoort.

Beatles-kenner Peter neemt je aan de hand van zelden vertoonde video-beelden en foto's mee door het Beatles-tijdperk: langs al hun albums, hun hoogte-, maar ook dieptepunten. Hij gaat onder meer in op de toenmalige studio-opnametechnieken, de verschillen in componeren tussen John Lennon en Paul McCartney en de invloeden die The Beatles hadden op de popmuziek, de mode en zelfs op de politiek.

Natuurlijk speelt Peter ook live op zijn gitaar. All you need ...

Toegangskaarten kosten €4,- (leden) €5,- (niet leden) €2,- voor jeugd onder 21 jaar. De avond start om 19:00 uur op 29 november. Voor meer informatie en kaartverkoop ga naar www.bibliotheekvelsen.nl of kom langs bij de balie van de Bibliotheek.