IJMUIDEN - In haar nieuwste roman, Het Wajangspel, schetst oud-staatssecretaris en voormalig burgemeester van Velsen Anneke van Dok een spannend spel in een fictief politiek Nederland. In de roman beschrijft zij het intrigerende samenspel tussen een ambitieuze politicus en zijn spindoctor. Wie heeft de regie over een politieke carrière? Wie is de dalang die de wajangpop bespeelt? De schrijfster illustreert dit dilemma met herkenbare voorvallen, die soms humoristisch zijn en soms ontluisterend.


Over strapatsen in het Catshuis

Hoe kwam Jacob Poppe in het Catshuis terecht? En hoe komt hij er ooit weer uit? Dit is de hamvraag in de roman Het Wajangspel van Anneke van Dok. Het verhaal gaat over een minister-president en zijn spindoctor, die naar het Catshuis komt om iets op te biechten voordat hij zijn baan opzegt. Er ontstaat een dialoog, waarin steeds duidelijker wordt wie van beiden de wajangpop is en wie de poppenspeler (de dalang). Of was het toch iemand anders? De ondertitel van de roman: Over strapatsen in het Catshuis geeft aan dat beide heren geen brandschoon geweten hebben.

Lezing 23 november in de Bibliotheek

Op 23 november van 19:00 – 20:15 uur geeft Annette van Dok een lezing over Het Wajangspel in de Bibliotheek van IJmuiden. Kaarten zijn te reserveren via de website www.bibliotheekvelsen.nl of aan de balie. De kosten zijn € 4,50 en voor leden van de Bibliotheek € 3,50. Voor en na de lezing kun je het boek kopen en laten signeren.