IJMUIDEN - Tata Steel-directeur Hans van den Berg eist dat leidinggevenden meldingen over onveilige situaties op het bedrijf serieus moeten gaan nemen. "Ik krijg regelmatig signalen dat medewerkers niet altijd gehoor krijgen", zo schrijft hij in het personeelsblad Over Staal.

Van den Berg betreurt dat er in het boekjaar tot 1 april 28 mensen gewond zijn geraakt die hun werk op de fabriek niet konden vervolgen. Dat mensen niet altijd gehoord worden bij het melden van onveilige situaties noemt hij onacceptabel. "Ik eis van alle leidinggevenden dat zij luisteren en het serieus nemen als iemand iets aankaart", aldus de directeur.

Op 20 maart raakten nog vier mensen gewond na een explosie in Kooks- en Gasfabriek 1. Een daarvan liep brandwonden in het gezicht op. Zowel Tata Steel als de arbeidsinspectie doen onderzoek naar het incident.


Verbeteren
De directeur hoopt in het nieuwe boekjaar op verbetering. "Zorg dat je gehoord wordt. Het gaat namelijk over veiligheid <../>" Hij sluit af met: "Laten we doen wat we hebben beloofd. En laten we dat vooral veilig doen."