SANTPOORT-NOORD - Zoals het wereldnatuurfonds aangeeft: we gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk. Deze actuele thema’s en de kwetsbaarheid van de aarde is voor veel kunstenaars inspiratie voor hun werk. Dit levert Kunst om bij stil te staan.

Tijdens de Kunstlijn stellen Henk Zwanenburg, Jules Kockelkoren, Suzanne de Wit, Kien Hertoghs, Karen Winnubst, Annalinda Wagenaar en Selina Post hun kunst op in de Dorpskerk in Santpoort-Noord. Ze staan stil bij de snel smeltende gletsjers die in verband worden gebracht met de vergankelijkheid van het ijs door te zijn geschilderd op minstens zo kwetsbaar ribkarton van 'Henk-dozen'. Of de installatie ’Stretching the Calculations - de Vakantie Exodus', waarbij de wankele basis van argumenten van de vliegtuiglobby om de stroom vakantievluchten goed te praten, terwijl dit het milieu steeds verder uit balans brengt. Kien Hertoghs maakt van oude kastjes met ruige takken weer nieuwe karakters die weer een nieuw karakter die uitdagen, verlegen zijn, wulps soms, stoer of brutaal zijn.

De veelzijdige tentoonstelling is zaterdag 4 november en zondag 5 november van 11:00 – 17:00 gratis toegankelijk en wordt zondagmiddag rond 16:30 afgesloten met muziek, uitgevoerd door Sofie van Wezel, (viool), Lize Brand (altviool) en Hidde Marsman (Cello) en een drankje.

Dorpskerk Santpoort Noord, ​Burg. Enschedélaan 65, Santpoort-Noord

www.cultuurindedorpskerk.nl