IJMUIDEN - De kortebaan van IJmuiden kan op donderdag 16 juli niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van IJmuiden en andere vaste bezoekers van de koers over de Kennemerlaan toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De IJmuiden Challenge’. Hiervoor heeft het gekozen voor de koersen op Victoria Park Wolvega.

Op vrijdag 17 juli staat op deze baan de derde meeting gepland sinds de coronacrisis. De exacte starttijden van deze meeting zijn zo snel mogelijk terug te vinden op Kortebaandraverijen.nl. Deze website biedt vanaf dinsdag een uitgebreide voorbeschouwing van de hoofdkoers, het Criterium der Driejarigen, aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Kennemerlaan kan hierdoor toch online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. Via Kortebaandraverijen.nl ligt er voor iedereen die zich registreert een welkomstbonus klaar: bij 50 euro inzet krijg je 25 euro gratis.

Alternatieve kortebaankalender
‘De IJmuiden Challenge’ is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

De website volgt ook de kortebaanpaarden die in actie komen op de langebaan en licht eventuele sprintkoersen uit. Daarnaast gaat de redactie in negen etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland op zoek naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport, komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online, zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport te lezen en worden er podcasts gemaakt. Er staat zelfs een tweede virtuele kortebaan op de planning. De redactie hoopt dat er vanaf september weer op de kortebaan wordt gekoerst. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het seizoen afgemaakt met de ‘challenges’ en bovenstaande rubrieken. Kortebaandraverijen.nl hoopt daarmee de vele liefhebbers van de kortebaan zoveel mogelijk drafplezier te geven in deze bizarre tijd.