IJMUIDEN - De jaarlijkse campagne "Geef een prentenboek cadeau" gaat 17 mei weer van start. Tijdens deze campagne koop je het humoristische en verrassende prentenboek "Kom uit die kraan!!" bij The Readshop in IJmuiden voor maar € 2,99! Het doel van de campagne: goede kinderboeken beschikbaar maken voor een kleine prijs, zodat elk kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol prachtige verhalen. Vind je dat elk kind thuis mooie boeken zou moeten hebben? Reken er dan nog één af en doneer dit mooie boek aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

De VoorleesExpress


De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, richt zich op het voorlezen aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger van de VoorleesExpress leest 20 keer, één uur bij een gezin thuis voor. Het doel is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het belang van (voor)lezen.

Projectleider Nadine van Oostende kijkt erg uit naar de donaties voor de VoorleesExpress: "Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het prentenboek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorleesgezin. Het leuke aan dit prentenboek is dat het op prentenboekeninalletalen.nl te beluisteren is in 35 verschillende talen, van Arabisch tot Zweeds, en zelfs in gebarentaal. Zo kan iedereen van het verhaal genieten, ongeacht welke taal je spreekt!” Word jij vrijwilliger en wil jij gezinnen laten genieten van mooie verhalen? Sluit je aan en deel het plezier van lezen, zelfs tijdens de vakantieperiode. Stuur een e-mail naar vrijwilligers@bibliotheekvelsen.nl en maak deze zomer speciaal door voorlezer te worden bij de VoorleesExpress in Velsen.

Kom uit die kraan!

Bart, een nieuwsgiering jongetje, kruipt op een dag onder het hek door van een bouwplaats. Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Toch bestuurt hij de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat? De zoekplaatjes en stoere sfeer in het boek nodigen uit tot herhaaldelijk lezen.

Vorig jaar is er een enorm aantal prentenboeken gedoneerd door de klanten van The Readshop in IJmuiden en daarmee zijn vele gezinnen en kinderen blij gemaakt. Doe je dit jaar ook mee? Alle boeken krijgen een mooie bestemming. Als er boeken overblijven komen die ten goede aan kinderen van Taalhuis cursisten die in Velsen wonen. Zo kunnen ook deze ouders samen met hun kind genieten van het prentenboek, zowel in het Nederlands als in hun thuistaal.