DRIEHUIS - Van 2 oktober tot en met 5 maart 2023 is de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ te zien in het Pieter Vermeulen Museum. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en gaat over nachtdieren.

In een sfeervol vormgegeven sprookjesbos voert een speurtocht de bezoekers langs onder andere een vos, reekalf, konijn, bunzing, rat, vleermuis, nachtegaal, kerkuil, bosuil, slakjes en nachtvlinders. Al de dieren kunnen uitgebreid van dichtbij bekeken worden. Ook kun je horen welk geluid sommige dieren maken. En eenvoudige teksten vertellen meer over de levenswijze van de dieren.

Het speelse karakter van de tentoonstelling wordt versterkt door de vele eenvoudige zelf-controlerende spelletjes met kijken, voelen, ruiken, luisteren en veel doen. Ook kunnen kinderen in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen waar ze kennis maken met het ondergrondse leven van mol en bosmuis. Spelenderwijs leren kinderen hoe oud de dieren kunnen worden, wat slakken fijn vinden, waardoor egels bedreigd worden, welke dieren er een winterslaap houden en andere weetjes.