IJMUIDEN - Tijdens de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) organiseert Bibliotheek Velsen verschillende online en offline activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van beroepen, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst. Tijdens de Kinderboekenweek gaan we weer een feestje vieren in de Bibliotheek op 6 oktober in Velserbroek en op 9 oktober in de vestiging in IJmuiden. Geronimo Stilton komt langs en je kan met hem op de foto, er is een voorstelling en een dansworkshop en nog veel meer!

Doe-boekje en speurtocht
Kom naar de Bieb, haal jouw Doe-boekje op, ontdek bij de speurtocht verschillende beroepen. Doe de Talententester, krijg boekentips en maak je eigen Talenten-Avatar kijk ook op www.kinderboekenweekmetdebieb.nl

Kinderboekenweekfeest met Geronimo op 6 & 9 oktober

Geronimo Stilton brengt hoogst persoonlijk een bezoek aan de Bieb en leest voor uit zijn avontuurlijke boeken. Ook is er de mogelijkheid om je boek te laten signeren en samen op de foto te gaan. Ook is er een voorstelling en een workshop met dans van Danceworks Velsen. Schrijf je in via de website van de bieb. www.bibliotheekvelsen.nl. Toegang is gratis.

Leesplezier
Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal en lezen in aanraking komen. Niet alleen krijgt je kind hierdoor een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat met vijftien minuten (voor)lezen per dag, een kind circa 1000 nieuwe woorden per jaar leert. De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen.
8 oktober 10:00 uur voor de allerkleinsten met Boekstartpret (0 t/m 3 jaar) in IJmuiden.
13 oktober 14:30 uur Voorleesfeest met dansen (4 t/m 7 jaar) in IJmuiden

Kinderboekenweekgames
Tijdens de Kinderboekenweek kun je de speciaal door Bibendo ontwikkelde games in jouw bibliotheek spelen. Scan de QR-code op de posters met jouw telefoon of tablet en start de game.
15 oktober 15:00 uur Spelen met een greenscreen – inschrijven – Bibliotheek IJmuiden
15 oktober 15:00 uur Lego Bricks Challenge – inschrijven – Bibliotheek Velserbroek

Meer in de Bibliotheek

De Bibliotheek Velsen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ook niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis en betaal je tijdens de Kinderboekenweek ook geen inschrijfkosten!