VELSEN - Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de feestelijke aftrap van Cultuur@CruyffCourts op vrijdag 2 september 2022. De Velsense start van dit bijzondere, landelijke project van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation vindt plaats op het Cruyff Court Velsen Pleiadenplantsoen in IJmuiden.

KunstForm, Gemeente Velsen, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit minder draagkrachtige wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod in Velsen ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals Kunst op je iPad, Breakdance en musical.

Programma Kick-off :
Ambassadeur en Panna Knock Out tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson geeft een show en Wethouder Marianne Steijn opent het Cultuur@CruyffCourts Velsen 2022.
Daarnaast kunnen de kinderen meedoen met verschillende workshops die in de maand september gratis gevolgd kunnen worden zoals HipHop, breakdance, kunst op je iPad en musical.

Cultuur@CruyffCourts
Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in minder draagkrachtige wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van hun bed. Door op de Cruyff Courts te laten zien dat ook hiphop en kunst op de iPad cultuur zijn, wordt het culturele aanbod concreet en bereikbaar. Is er thuis geen geld om op les te gaan? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk de samenleving.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en Schoolplein14 krijgen deze kinderen letterlijk de ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Wanneer: vrijdag 2 september 15:30-17:30, opening door wethouder Marianne Steijn
Waar: Cruyff Court Pleiadenplantsoen, IJmuiden

Meer weten? Neem contact op met de producer van Cultuur@CruyffCourts Velsen 2022. Wij horen het graag als u aanwezig zult zijn.