IJMUIDEN - De twee jonge ondernemers, Frouke en Erben Stienstra (broer en zus) gaan per 1 oktober hun media bedrijven vestigen op de Trawlerkade. De geboren IJmuidenaren zijn allebei al op jonge leeftijd in de media wereld beland.

Frouke (24 jaar) wist op jonge leeftijd al in welke sector zij wilde werken. Al vroeg stond zij met een camera in haar hand, foto's maken van de familie en de huisdieren en op 12-jarige leeftijd bood ze fotoshoots aan voor een kleine vergoeding voor paardenmeisjes in de omgeving.

Ook Erben (20 jaar) wist op jonge leeftijd al wat hij wilde worden, na een bezoek aan het glazen huis bij serious request in Haarlem, wist ook hij het zeker; radio dj dat is waar ik voor ga.


Frouke zei vorig jaar midden in de corona tijd haar baan bij een casting bureau op om haar eigen bedrijf te starten. Beachbreak Content was geboren en ondanks deze onzekere tijd was de start van het bedrijf geslaagd. Meerdere hotels en restaurants, waaronder het wel bekende hotel Augusta in IJmuiden, laten hun social media kanalen door dit bedrijf verzorgen. Zo heeft het restaurant altijd professionele foto's tot de beschikking.

Na stage gelopen te hebben bij het social media platform Kukuru, van een bekende Haarlemse dj, start ook Erben nu met zijn eigen bedrijf. Voor Kukuru heeft hij vele podcasten gemaakt en gaat hiermee zelf van start met het podcastbedrijf Erwaves. Naast zijn wekelijkse radioprogramma "Meer in de Middag" bij de lokale omroep in Hoofddorp, gaat hij podcasts verzorgen voor andere ondernemers en belangstellenden. De krachten van Beachbreak Content en Erwaves worden nu gebundeld op de Trawlerkade 74 in IJmuiden. Hier kan je voortaan terecht voor fotoshoots, bruidsreportages, social media content, bedrijfsvideo's en de totale begeleiding en verzorging van jouw eigen podcast.