IJMUIDEN - Op zaterdag 1 juni is er weer BoekStartdag in Bibliotheek IJmuiden! Hier krijgen de allerjongste bezoekers van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders een warm welkom. Er is van alles te doen, te zien en te beleven. Doe samen met je (klein)kind mee aan de workshop Voorlezen met Gebaren van Gebarenstem. Luister daarna naar prachtige klanken tijdens het mini-concert van Klein Klassiek. Ontdek ook wat Speel-o-theek MamaMia te bieden heeft. Doe mee aan een leuke boekenquiz en beleef een gezellige ochtend samen met andere bezoekers!


Boekstart
Ontdek de magie van lezen met BoekStart! Onderzoek toont aan dat voorlezen essentieel is voor de taalontwikkeling van kinderen. BoekStart biedt een helpende hand, met als doel het plezier in lezen te vergroten. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap, inclusief het BoekStartkoffertje. Dit koffertje bevat twee prachtige boekjes om direct mee aan de slag te gaan. Maar dat is nog niet alles! De Bibliotheek Velsen organiseert het hele jaar verschillende keren BoekStartPret, speciaal voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar). Tijdens dit gezellige uurtje wordt er voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan hun kleintjes. Duik in een wereld vol verhalen met BoekStart! Kijk op onze website voor tijden en locatie.

Aanmelden
De BoekStartdag start om 10.00 uur en je kunt tot 12.00 elk half uur aan workshops deelnemen. Locatie is Bibliotheek IJmuiden (Dudokplein 16). Alle activiteiten zijn gratis, ook voor niet-leden, maar voor sommige activiteiten is beperkt plek en moet je je kind aanmelden via de website van de Bibliotheek. Komen jullie ook?
Meer weten over voorlezen? Kijk dan op boekstart.nl. Of download de BoekStartapp voor boekentips. Zo word jij de beste verhalenverteller!