BEVERWIJK - De actie, die acht jaar geleden startte als een initiatief van Lions-club Voorburg voor de lokale voedselbank, groeide uit tot een landelijke actie waaraan dit jaar meer dan honderd Lions- en LEO-clubs (jeugdafdeling van de Lions) deelnemen voor alle Voedselbanken in Nederland. Vorig jaar werden in Nederland ruim 63 miljoen punten omgezet in 130.000 pakken koffie.


De Lions-club Beverwijk en LEO Club Kennemerland zamelen Douwe Egberts punten in voor de Voedselbank IJmond Noord gedurende de maand december 2019. Vorig jaar kwamen 2.400 pakken koffie naar deze Voedselbank na het ophalen en tellen van bijna 1,2 miljoen waardepunten.

December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid, maar ook van saamhorigheid en betrokkenheid. Niet alleen in december, maar eigenlijk het gehele jaar door hoort koffie daar natuurlijk bij. “Laten we de mensen in onze omgeving, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, hiermee helpen, dat is een kleine moeite”, aldus Ton van der Laak. De totale opbrengst wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. DE verleent hier een bonus op, omdat zij deze actie bijzonder en belangrijk vindt. DE onderstreept dit ook in de jubileumfolder van het bedrijf. “Wie denkt dat we met onze acties in de afgelopen jaren alle koffiepunten wel uit de markt zullen hebben gehaald, heeft het werkelijk mis. Een koffie- of theedrinkend huishouden verzamelt makkelijk 1.000 - 2.000 waardepunten per jaar. Dus los van het beroemde laatje of blikje waaruit eenmalig duizenden punten komen, brengen 1.000 deelnemers uit de IJmond makkelijk een miljoen punten bij elkaar”, aldus Ton van der Laak.

De inzamelingsactie
Voor afgerond 500 waardepunten geeft Douwe Egberts een pak koffie aan Voedselbank IJmond-Noord. De pakken koffie zijn een zeer welkome aanvulling op de voedselpakketten die de Stichting Voedselbank IJmond-Noord wekelijks samenstelt voor ca. 150 huishoudens (ca 450 volwassenen en kinderen). De deelnemers wonen in Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Uitgeest of Castricum. Een pak koffie is immers al gauw te duur.

Inzamelboxen
Lions-club Beverwijk en LEO-club Kennemerland roepen alle inwoners van IJmond-Noord op om mee te helpen aan dit project.

In onze regio kunnen de DE-waardepunten worden ingeleverd in:

Beverwijk: Modehuis Helene by Barbara (Zeestraat 9), Tegel 1893 Kookwinkel (Breestraat 50), Wereldwinkel (Breestraat 15), Ray van den Berg Kappers (Hilbersplein 29) en Brasserie Grand Café De Smaeckkamer, (Westerhoutplein 6).

Heemskerk: Eetcafé Meesters en Juffen (Kerkweg 66), Van der Laak Travel Counselllors (Abbenven 41) en Van der Laak Registeraccountants (Lange Acker 52).

Castricum: Slijterij Nolet (Stationsweg 13) en Bakker De Snoepwinkel voor Kunstenaars (Dorpsstraat 102).

Uitgeest: De Groot Verzekeringen en makelaardij (Prinses Beatrixlaan 29-33).

Wijk aan Zee: Pension Heydenreich (Verlengde Voorstraat 14).

Lions: de leden van Lions-club Beverwijk;

LEO’s: de leden van LEO-club Kennemerland