VELSEN - Wanneer je medicijnen haalt bij de apotheek, dan krijg je een bijsluiter met informatie. Je kunt informatie over medicijnen ook zoeken op het internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. Ook zijn er duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp? Om je hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps.


Hoe werkt apotheek.nl?

Op Apotheek.nl staat betrouwbare en actuele informatie over medicijnen in begrijpelijke taal. Op Apotheek.nl staan ook instructievideo’s waarin wordt uitgelegd hoe je een bepaald medicijn op de juiste manier inneemt of gebruikt. Ook kan Apotheek.nl helpen met het vinden van een apotheek in de buurt.

Gezondheidsapps

In de GGD AppStore staan de geselecteerde apps onderverdeeld in de verschillende rubrieken zoals: Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven

⦁Meedoen en Dagelijks functioneren. Er is van elke app een korte beschrijving. Voor wie is de app bedoeld? Is de app makkelijk in gebruik? Is de app technisch stabiel? Is de organisatie achter de app betrouwbaar? Hoe gaat de app om met privé-gegevens? En draagt de app bij aan een gezondere leefstijl? De GGD AppStore helpt je om een goede keuze te maken.

Informatiebijeenkomst Digivitaler

Wil je hier meer over weten? Kom dan 26 april om 19:00 uur naar Bibliotheek IJmuiden of 10 mei om 15:00 uur naar Bibliotheek Velserbroek voor de informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is gratis en je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om hier aan deel te nemen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen of bel met 0255 – 525353.