IJMUIDEN - Als er een naaste komt te overlijden, komt er een hoop op je af. Bij veel dingen heb je eigenlijk nooit stil gestaan. Bijvoorbeeld iemands digitale en sociale online aanwezigheid. Hoe werkt dat eigenlijk als iemand er niet meer is en wat kan je zelf al van te voren regelen?

Deze informatiebijeenkomst gaat het over wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden. Wat kun je nu doen en waar kun je terecht als vragen hebt over wat er online blijft voort bestaan. Tijdens de bijeenkomst krijg je praktische informatie zodat het zelf beter kan regelen of je weet wat als nabestaande kan doen.

Wat is digitale nalatenschap?

Wat staat er van jou op internet? In de loop der jaren heb je op allerlei sites en apps accounts aangemaakt. Het doel van de informatie bijeenkomst Digitale Nalatenschap is om alle Velsenaren bewust te maken van hun digitale bezittingen, zodat ze deze tijdig en goed kunnen overdragen aan hun nabestaanden.

Meer weten?

Kom dan naar de bijeenkomst op 23 februari van 16:00 uur- 17:30 uur in Bibliotheek IJmuiden. De toegang is gratis, wel graag even inschrijven. Dat kan telefonisch via 0252- 525353, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of bij de balie van de Bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen.