IJMUIDEN - Ben je in IJmuiden op zoek naar een GGD coronatest en wil je deze zo snel mogelijk uit laten voeren? Dan moet je ervoor zorgen dat je weet waar je terecht kunt. Er zijn in de omgeving namelijk meerdere testlocaties te vinden. Al deze locaties zijn zo ingericht dat er meerdere mensen tegelijkertijd getest kunnen worden, zodat er een duidelijk beeld kan ontstaan van de situatie. Maar weet je eigenlijk wel wat je allemaal kunt verwachten? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in, zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

In IJmuiden de GGD coronatest op meerdere locaties

In IJmuiden de GGD coronatest uit laten voeren kan ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd weet of je besmet bent geraakt met het coronavirus. Het kan namelijk zijn dat je klachten ervaart die op het virus kunnen duiden. Wanneer deze klachten blijven aanhouden kun je het beste een afspraak gaan maken voor de test. Dit kan zowel online als telefonisch, waarna je een bevestigingsmail krijgt. In deze bevestigingsmail staat het adres van de teststraat, op welke dag je hier moet zijn en welk tijdstip. Ook kun je hier nog enkele richtlijnen vinden die aangehouden moeten worden op de testlocatie.

De richtlijnen volgen op locatie
De richtlijnen in IJmuiden voor de GGD coronatest zijn hetzelfde als op andere testlocaties in Nederland. Het is belangrijk dat je alleen naar de testlocatie komt. Alleen wanneer je echt niet zelf kunt rijden kun je iemand meenemen van binnen jouw huishouden. Wel moeten dan alle personen in de auto een mondkapje dragen, zodat er geen onnodige besmettingen plaats gaan vinden. Stap daarbij ook niet uit de auto op de locatie en ga na de test direct weer naar huis. Dit alles is voor jouw eigen veiligheid en die van anderen. De uitslag krijg je uiteindelijk telefonisch of online door, waarna er andere stappen gezet kunnen worden.

De verdere stappen na de test
In IJmuiden de GGD coronatest uitvoeren kan aangeven of je in quarantaine moet of niet. Bij een positieve testuitslag ben je besmet geraakt met het virus. Dit betekent dat je andere mensen kunt gaan besmetten. Het kan daarom aan te raden zijn dat je ook niet met jouw eigen huishouden in een ruimte komt. Jouw huishouden moet tegelijkertijd ook in thuisisolatie. Als er geen klachten ontstaan, kunnen zij weer naar buiten. Bij een negatieve test zou je in principe weer naar buiten kunnen. Wel moet je goed blijven bekijken of de klachten verdwijnen.