IJMUIDEN - Hoewel in het museum de afgelopen weken hard is gewerkt om het museum voor te bereiden op een veilige en verantwoorde heropening, heeft het bestuur besloten vooralsnog de deuren gesloten te houden voor bezoekers.

Het museum wordt in stand gehouden door een grote groep vrijwilligers.
Het merendeel van deze vrijwilligers heeft een leeftijd van 70 jaar en ouder en is door het RIVM aangemerkt als risicogroep. Het bestuur van het museum vindt het niet verantwoord om deze vrijwilligers te vragen dienst te doen in het museum en volgt hiermee artikel 24 van het protocol van de Museumvereniging.

Art. 24 van het protocol van de Museumvereniging voor veilige en verantwoorde heropening van musea luidt: Medewerkers en vrijwilligers die behoren tot de risicogroepen wordt ontraden naar het museum te komen.

Het zal duidelijk zijn dat het bestuur de vrijwilligers niet kan vragen naar het museum te komen als wij hen dit moeten ontraden.

Hopelijk kan het museum binnen afzienbare tijd toch openen, zodat de vaste collectie en de drie tijdelijke tentoonstellingen ‘Willem Eerland met Schepen in IJmuiden’, ‘Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd’ en ‘Werken in IJmuiden’ van Tiny Schepers weer gezien kunnen worden.


Adres: Havenkade 55 te IJmuiden, telefoon 0255 538007.
www.zeehavenmuseum.nl