IJMUIDEN - Met de versoepeling van de Covid regels kan het Hoogovensmuseum haar deuren weer openen. Bezoekers kunnen elke zaterdag en zondag van 10.30 tot 16.00 uur het museum bezoeken, aanmelden via www.hoogovensmuseum.nl en met alle nog geldende Covid maatregelen. Ook is het museum woensdagmiddags open van 13.00 – 16.00 uur.


In het museum kunnen de bezoekers in de tijdlijn de ontwikkeling van het staalbedrijf in IJmuiden zien, terwijl in de grote zaal getoond wordt hoe de staalproductie van erts tot blik verloopt. In het museum kan veel aangeraakt worden en worden de bezoekers zelfs uitgenodigd zelf actief de vele monitors te bedienen om daarop foto’s, films of animaties te bekijken.

Maar ook de buitenexpositie is de moeite waard met veel onderdelen die voor de staal fabricage gebruikt werden zoals een hoogoven top of een deel gasleiding met een auto er in als foto punt. Voor de kinderen is er een speciaal escaperoomspel. In de kleine museumshop zijn er velerlei boeken en andere zaken over Hoogovens en ijzer en staal maken te koop.

Informatie: www.hoogovensmuseum.nl