IJMUIDEN - Na twaalf dagen vermist te zijn geweest, is de hond Maya vanavond gevonden op Landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid. Haar baasje, Daniel Valckenier, is 'helemaal blij' met de terugkeer van zijn hond. "Ik had niet meer kunnen denken dat ik haar terug zou krijgen."

"Ik heb Maya terug!", schreeuwt Daniel Valckenier van blijdschap door de telefoon. Hij kreeg vanavond een bericht van medezoekers dat Maya was gesignaleerd op Landgoed Beeckestijn. Hij reed met zijn auto naar de buitenplaats. Na daar een tijdje gepost te hebben, raadde iemand hem aan om in zijn auto te gaan zitten met de achterklep open.

Plots zag hij Maya buiten lopen. "Ik deed de deur heel voorzichtig open. Ze kwam snuffelen en toen kon ik haar zo pakken aan haar tuig." Vervolgens kreeg zijn trouwe viervoeter brokjes en heeft het tweetal lang geknuffeld.

Op zondag 17 juni verdween Maya op het strand van IJmuiden toen zij schrok van een windzeiler. Sindsdien was Daniel Valckenier uit Zandvoort voortdurend naar zijn lieveling op zoek geweest, tot vanavond. Hoe Maya van IJmuiden naar Velsen-Zuid is gelopen, weet Valckenier niet. Wel weet hij dat hij de komende dagen extra goed op zijn hondje gaat letten. "En niet meer naar IJmuiden."