VELSEN - Het Voorwoord van de Boekenweek vindt plaats in de originele periode van de Boekenweek, van 6 tot en met 14 maart. In deze week worden, met het Boekenweekthema Tweestrijd in het achterhoofd, tal van online activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt. Ook verandert AD Magazine in een inspiratiegids vol bijzondere interviews en exclusieve reportages, met actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema Tweestrijd. Deze zal meegegeven worden bij de bestelling van de AfhaalBieb zolang de voorraad strekt tijdens deze week.

Verschuiving Boekenweek naar de zomer
De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van hoofdsponsor NS, deze editie niet doorgaan.

Het Boekenbal op tv
Met vele honderden auteurs en met het boekenvak het glas heffen in Internationaal Theater Amsterdam is niet verantwoord, ook niet deze zomer. De 80ste editie van het Boekenbal zal daarom niet doorgaan. Op 5 maart zal er wel een speciale tv-uitzending gemaakt worden vanuit de lege schouwburg in Amsterdam (ITA). Diverse bekende schrijvers zullen de revue passeren om op unieke wijze samen het boek te vieren en tegelijkertijd voor de kijker thuis een tipje van de sluier van het traditionele Boekenbal op te lichten.

Word lid tijdens het Voorwoord van de Boekenweek en ontvang een leuke tas cadeau!
Nog geen lid van de Bibliotheek? Word dan nu online lid en ontvang een leuke tas cadeau wanneer je de eerste keer langskomt in je vestiging in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl, daar vind je ook het aanmeldformulier.