SANTPOORT-NOORD - In de herfstvakantie organiseert Natuurmonumenten op zondag 17 en zondag 24 oktober een Duin en Bosdag op Duin en Kruidberg; een dag in de natuur voor het hele gezin.

Speuren naar de natuurschatten van Duin en Kruidberg

Ga op avontuur in Duin en Kruidberg en verken dit prachtige duingebied tijdens een leuke speurtocht. Aan de hand van een spelkaart ga je op zoek naar de natuurschatten van Duin en Kruidberg. Onderweg zijn er verschillende vragen en opdrachten, waarbij je het gebied op een andere manier beleeft. Weet jij ze allemaal goed uit te voeren en lukt het jullie om alle schatten te vinden? Reserveren voor de speurtocht kan van tevoren online, maar je kunt je ook ter plekke aanmelden. 1 ticket per gezin (2 volwassenen en max 3 kinderen): €10 / € 7 voor leden van Natuurmonumenten.
Daarnaast kunnen kinderen het blote-voetenpad verkennen, vogeltraktaties knutselen, bosmemory spelen en nog veel meer! De activiteiten vinden plaats tussen 10.30 en 16.00 uur. Je kunt zelf bepalen hoe laat je begint/start, zolang je maar voor 16.00 uur klaar bent.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-zuid-kennemerland/nieuws/herfstavontuur-op-de-duin-en-bosdag

Vraag het de boswachter
Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven in het bos en in de duinen? Kom langs en stel al je vragen aan de boswachter!
De Duin en Bosdag wordt gehouden op het veld bij het waterkraantje langs het fietspad in Duin en Kruidberg. De speurtocht start vanaf de ingang Duin en Kruidberg. Kom lekker op de fiets! Voor wie toch met de auto komt: parkeren kan op de kleine parkeerplaats van Natuurmonumenten bij entree Duin en Kruidberg.

Vier de herfst in de beleefweek van Nationaal Park Zuid-Kennemerland
De Duin en Bosdag is onderdeel van de Beleefweek, die voor de tweede keer door Nationaal Park Zuid-Kennemerland van 16 t/m 24 oktober in de herfstvakantie georganiseerd wordt. Een week vol kleinschalige buitenactiviteiten die samen met de ondernemers onder de vlag van het Nationaal Park worden georganiseerd. Voor de actieve wandelaar, maar ook voor culinaire genieters en gezinnen met kinderen. Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op de website www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek