IJMUIDEN - Op zondag 18 oktober organiseert Natuurmonumenten de Duin en Bosdag in Duin en Kruidberg. Deze dag is onderdeel van de Beleefweek ‘Vier de herst’. Met allerlei verschillende activiteiten wordt het 25-jarig jubileum van het Nationaal Park gevierd.

Avontuur in de natuur
De Duin en Bosdag op Duin en Kruidberg is een feestdag in de natuur voor het hele gezin. Kinderen kunnen het blote-voeten-pad verkennen, vogeltraktaties knutselen, dieren spotten, XL bosmemory spelen en nog veel meer!

Vraag het de boswachter
Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven in het bos en in de duinen? Hoe dat ene plantje heet of van welk dier dat schedeltje is wat je laatst gevonden hebt? Kom langs en stel al je vragen aan de boswachter!

Meld je aan
Met een stempelkaart krijgen kinderen toegang tot alle activiteiten. Ben je lid van Natuurmonumenten of OERRR, dan is je stempelkaart gratis. Meld je meteen online aan, dan leggen we je stempelkaart alvast klaar! Wie op de Duin en Bosdag lid wordt van Natuurmonumenten of OERRR ontvangt een stempelkaart gratis. Ouders doen gratis mee met hun kinderen.

De Duin en Bosdag wordt gehouden op het veld bij het waterkraantje langs het fietspad in Duin en Kruidberg en op een wandelrondje vanaf daar. Kom op de fiets! Toch met de auto? Parkeren kan op de kleine parkeerplaats bij entree Duin en Kruidberg, de ingang van het natuurgebied.

Vier de herfst in de beleefweek van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In de week van 10-18 oktober is er vanalles te doen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. 'Vier de herfst' met een zintuigenwandeling bij zonsopkomst, doe yoga in het zand, ga op ontdekkingstocht bij de ruïne van Brederode, trek eropuit met de boswachter, geniet van culinaire (herfst)gerechten bij onze gastheren, maak een bijzondere fietstocht en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten op https://www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek !