IJMUIDEN - Online, gratis en voor iedereen! Op vrijdag 26 maart organiseren Team Kaairidders, Gemeente Velsen en Citymarketing Velsen | .IJmuiden de Grote Velsen Quiz, die vanaf 20.00 uur live te zien is op YouTube en RTV Seaport. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het online antwoordformulier staat op velsen.nl/quiz.

In zes ronden worden de deelnemers online aan de tand gevoeld over onderwerpen als muziek, sport, geschiedenis, foto’s en actualiteit, waarbij alle gemeentedelen van Velsen aan de orde komen. Enkele vragen worden gesteld door bekende en minder bekende Velsenaren. Elke ronde telt zeven vragen. Tijdens de pauze (na drie ronden) treedt singer-songwriter Thijs Huijbens op.

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, zegt teamcaptain Dirk van Zonderen, die de quiz samen met Nel Luiken presenteert. ‘Het gaat ons er vooral om dat zoveel mogelijk Velsenaren in deze rare tijd een leuke avond hebben.’ Je kunt de quiz alleen, met je gezin of met een (digitaal) team spelen. Coronaproof overleggen kan bijvoorbeeld via Whatsapp, Facetime of Zoom.

De Grote Velsen Quiz begint om 20.00 uur en duurt zo’n anderhalf uur. Voor het winnende team staat een Ik koop lokaal-pakket klaar. Kijk voor meer informatie op velsen.nl/quiz.