IJMUIDEN - Het vieren van Halloween wordt steeds populairder in Nederland en griezelen is natuurlijk van alle tijden! De Bibliotheek viert zaterdag 30 oktober in IJmuiden een groots Halloweenfeest met de bekende schrijver van griezelige jeugdromans Tjerk Noordraven.

Al in de oudste sprookjes is griezelig karakter een bijna standaard ingrediënt in een mooi verhaal. Maar ook in de huidige boeken voor de jeugd word er van klein naar groot heel wat afgegriezeld. Van het nog onlangs bekroonde prentenboek Max en de Maximonsters van Maurice Sendak, tot de wereldberoemde griezels van Roald Dahl.

Schrijversbezoek van Tjerk Noordraven
Tjerk Noordraven (die schrijver met die vleerhond op z’n schouder) debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. Inmiddels zijn er al 6 delen verschenen, waaronder ook een monster-encyclopedie. Ook de Monster Zoo serie (8+), Giel en de geesten (7+) en De Duisterzone (10+) zijn van zijn hand. Wij kijken uit naar zijn bezoek waarin hij zal voorlezen en vertellen over de griezelige werelden uit zijn boeken en heeft beloofd ook wat opgezette vleermuizen mee te nemen.

Nog veel meer te griezelen
Het feest in de Bibliotheek begint om 10:30. Je kunt de mysterieuze pompoenman ontdekken en met hem op de foto. Je kunt een Dia De Los Muertos masker maken, op bezoek bij de waarzegster, je angstaanjagend laten schminken, of je zenuwen testen bij het griezelkabinet Om 12:30 is het schrijversbezoek en om 13:30 sluiten we af met een prijsuitreiking voor het beste masker, de winnaar van het griezelkabinet en als je durft met een griezeltoetje.

Kortom spannende verhalen en griezelige geintjes. We vinden het leuk als je verkleed komt! Alle activiteiten zijn gratis en er is geen inschrijving nodig. Wees wel op tijd voor het schrijversbezoek.