VELSEN - Het vieren van Halloween wordt steeds populairder in Nederland en griezelen is natuurlijk van alle tijden! De Bibliotheek in IJmuiden viert zaterdag 29 oktober in IJmuiden een spannend Halloweenfeest met allerlei griezelige activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar. De toegang is gratis!

Al in de oudste sprookjes is een griezelig karakter een bijna standaard ingrediënt in een mooi verhaal. Maar ook in de huidige boeken voor de jeugd word er van klein naar groot heel wat af gegriezeld. Van het nog onlangs met gouden griffel bekroonde boek Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk, tot de wereldberoemde Griezels van Roald Dahl.


Wat is er te doen? Het feest in de Bibliotheek begint om 10:30. Je kunt een Dia De Los Muertos (dag van de doden) masker of een spookje maken bij de knutseltafel. Elk half uur start de Griezelquiz in het theater, neem je telefoon mee voor deze kahootquiz en laat zien wat je weet over griezelen en Halloween. Ga op bezoek bij de waarzegster Thaloula als je wil weten wat de toekomst voor je in petto heeft. Je kunt je ook angstaanjagend laten schminken, of je zintuigen prikkelen en je zenuwen testen bij het griezelkabinet. Laat je griezeligste “ik” vastleggen en kom om 13:15 uur naar het theater om samen af te ronden met de beste van de dag. Het mooiste masker, de snelste quizzer met de hoogste score. De kampioen van het griezelkabinet en de griezeligste ‘ik’ maken allemaal kans op een leuke prijs!

Kortom spannende verhalen en griezelige geintjes. We vinden het leuk als je verkleed komt! Alle activiteiten zijn gratis en er is geen inschrijving nodig. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl