VELSEN - Gijs Wilmink (11 jaar) uit Santpoort-Zuid is de gelukkige winnaar van de Minecraft Challenge van januari. Susann Wisniewski, specialist Jeugd en nieuwe media van Bibliotheek Velsen, mocht hem in de AfhaalBieb, zijn prijs overhandigen. Hij krijgt het Minecraft-bordspel, BiebBouwers t-shirt, het boek ‘Dummie de mummie deel 0' én toegangskaartjes voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, waar hij straks echte mummies kan bezoeken.. Gijs won deze prijs door de vernuftige bouw van een Pyramide.

“Voor de waterweg had hij geen tijd, druk met andere dingen, maar nu het vakantie is gaat hij weer lekker aan de slag met de nieuwe uitdaging: #12 Bouw een kasteel.”

Hoe werkt de Minecraft Challenge
Elke maand, een jaar lang, worden jongeren tussen 9 en 14 jaar meegenomen naar het verleden, heden en de toekomst met een bouwuitdaging via het populaire spel Minecraft en kunnen zij daar een prijs mee winnen.
De Minecraft challenge is ontwikkeld door de BiebBouwers van Probiblio en wordt via bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland aangeboden. Meer weten en meedoen? Ga naar de mindcraft challenge pagina van de Bibliotheek. Daar kan je ook het winnende ontwerp van Gijs zien.

Voor meer informatie over deze challenge of andere leuke online activiteiten surf naar www.bibliotheekvelsen.nl