IJMUIDEN - De jaarlijkse campagne Geef een prentenboek cadeau is weer van start gegaan! Tijdens deze campagne koop je het klassieke prentenboek Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (ill.) bij The Readshop in IJmuiden voor maar € 2,50! Vind je dat elk kind thuis mooie boeken zou moeten hebben? Helaas is dat niet voor ieder kind het geval. Maar wanneer je er nog één afrekent kun je deze doneren aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis. Het doel van de VoorleesExpress Velsen is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende kijkt erg uit naar de donaties voor de VoorleesExpress: “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin. Wil je ook voorleesvrijwilliger worden? Mail dan naar maerts@bibliotheekvelsen.nl lees meer op www.bibliotheekvelsen.nl.

Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…
Ik zou wel een kindje lusten met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen een feest voor jong en oud!

Missie van de campagne

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.