VELSEN - De jaarlijkse campagne Geef een prentenboek cadeau is weer van start gegaan! Tijdens deze campagne koop je het beroemde prentenboek Max en de Maximonsters bij The Readshop in IJmuiden voor maar € 2,50! Vind je dat elk kind thuis mooie boeken zou moeten hebben? Helaas is dat niet voor ieder kind het geval. Maar wanneer je er nog één afrekent kun je deze doneren aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.


De VoorleesExpress
De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis of wanneer dit niet mogelijk is, digitaal. Het doel van de VoorleesExpress Velsen is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen. Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende kijkt erg uit naar de donaties voor de VoorleesExpress: “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin. Wil je ook voorleesvrijwilliger worden? Mail dan naar jwinkel@bibliotheekvelsen.nl of lees meer op www.bibliotheekvelsen.nl.

Max en de Maximonsters
De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam…

Missie van de campagne
De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.