IJMUIDEN - Wegens succes geprolongeerd de foto expositie: Tussen sluis en Zaan - industriële cultuur rond het Noordzeekanaal.

Tijdens de Week van de industriële cultuur was er in de Visserhallen in Oud-IJmuiden een expositie te zien met het werk van 13 fotografen over een thema van die week. In verband met de verscherping van de coronaregels heeft de organisatie het hele programma geannuleerd.

Vanwege de grote belangstelling en waardering krijgt de expositie een doorstart. Vanaf vrijdag 23 oktober is de expositie wederom te zien. De foto expositie tussen sluis en Zaan gaat over de industriële bezigheden rond het Noordzeekanaal. Te zien zijn foto’s van schepen, het werk en het leven in de haven, de bedrijfsgebouwen, maar ook de keerzijde ervan, de achterkant van die gebouwen en de vervuiling. Vele beelden geven een tweede laag, geven meer een interpretatie dan een registratie van het gebied.

Een prachtige expositie in een heel toepasselijk gebouw.De Visserhallen is een vervallen bedrijfspand in oud IJmuiden. Waar voorheen plakband en kassarollen werden vervaardigd is nu het paleis voor de fotografie gevestigd.

De expositie is geopend elke vrijdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uurVisserhallen, Duinstraat 4, 1975 CD in IJmuiden Tijdens het bezoek geld het dringend advies een mondkapje te dragen.