IJMUIDEN - Tijdens de week van de industriële cultuur was er in de Visserhallen een fototentoonstelling. Alle activiteiten zijn door de verscherping van de coronaregels halverwege afgebroken.


Vanwege de grote belangstelling en waardering voor de expositie gaat men wederom open. Vanaf 4 december is in de Visserhallen wederom te zien de expositie tussen sluis en Zaan # 2.

De expositie is gedeeltelijk vernieuwd en het aantal fotografen is uitgebreid van 13 naar 16. Bekende fotografen als Michiel Schierbeek en Dolph Kessler hebben met heel indrukwekkend werk de expositie versterkt. De foto expositie tussen sluis en Zaan gaat over de industriële cultuur rond het Noordzeekanaal. Te zien zijn foto’s van schepen, het werk en het leven in de haven, de bedrijfsgebouwen, maar ook de keerzijde ervan, de achterkant van die gebouwen en de vervuiling.

Vele beelden geven een tweede laag, geven meer een interpretatie dan een registratie van het gebied. Een prachtige expositie in een heel toepasselijk gebouw. De Visserhallen is een vervallen bedrijfspand in oud IJmuiden. Waar voorheen plakband en kassarollen werden vervaardigd is nu het paleis voor de fotografie gevestigd.

De expositie tussen sluis en Zaan is geopend van 4 tot en met 20 december.
Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Visserhallen, Duinstraat 4, 1975 CD in IJmuiden.