IJMUIDEN - Graag vragen wij uw aandacht voor een bijzonder expositie in de Visserhallen in IJmuiden. Deze expositie zal slechts één weekend duren en wordt geïnitieerd door Artvark en de vrienden van Frank Ruijter als cadeau voor zijn 82e verjaardag.

Frank Ruijter heeft zijn hele leven gewerkt aan een zeer gevarieerd oeuvre waarbij zijn ontmoetingen en waarnemingen een grote rol speelden in de keuze van zijn onderwerp en materiaal.

TUSSEN DE REGELS
"Toen ik achttien jaar was zat ik op een stoep in de Rue Norvin in Parijs (Montmartre) en maakte een gouache van de Sacré-Coeur. Ik dacht, ik besloot toen dat ik schilder wilde worden. En zo gebeurde!", schreef Frank Ruijter over zijn kunstenaarschap.

Ruijter (1941) heeft zijn leven lang gewerkt aan een veelzijdig oeuvre dat nu voor het eerst in de volle breedte te zien en te koop is. Samen met zijn vrienden organiseert Artvark in de industriële Visserhallen in IJmuiden een overzichtsexpositie van zijn werk.

Van de beschilderde panelen die een duidelijk raakvlak hebben met etnografica tot zijn reisfotografie, mobiles, sculpturen, grafisch werk en olieverfschilderijen: alles weerspiegelt duidelijk de verschillende periodes in zijn leven. Frank heeft veel gereisd en lang in Frankrijk gewoond, waar hij een atelier had.

Zijn werk is zelden geëxposeerd, dus dit is een unieke kans om te komen kijken naar deze Wunderkammer van een leven lang werken!

INFORMATIE:
Verkoopexpositie: zaterdag 11 en zondag 12 februari van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Visserhallen, Duinstraat 4, 1975 CD IJmuiden
Parkeren in de buurt: vrij
Live jazz door The Spoor Four: zaterdag 11 februari
Intermezzo door acteur Thomas van Luin: zaterdag 15.00 uur
Dresscode: warme kleding (geen verwarming)!
Gekocht werk: kan direct meegenomen worden.
Website Frank Ruijter: www.frankruijter.nl