IJMUIDEN -

Hoe ziet de huidige wereld eruit, hoe beweegt de mens zich daarin en wat is het verschil met vroeger? Dat is het thema van de nieuwste tentoonstelling georganiseerd door Pieter van Geest, bekend van de Visserhallen te IJmuiden.


Het thema wordt door elke exposant op verschillende wijze in beeld gebracht.
In klassieke zwart-wit fotografie bij Sietse Postma en als poëzie bij Anita Oosterloo. Vele andere fotografen hanteren de bekende documentaire wijze. Ook de technieken worden nieuwer zoals b.v. bij Bart Smulders die ons met zijn prachtige drone foto’s een overzicht geeft van die veranderingen vanuit de lucht.
Het is vooral de jeugd die in beeld wordt gebracht. Hoe zien ze eruit als ze naar hun werk gaan of naar een festival en dat alles met hun hun alom aanwezige mobiel.

Het nieuwe leven gaat ook om wat net is ontstaan en met wat het te maken zal krijgen, de vervuiling en b.v. de massale voedselproductie. Daarbij worden van fabrieken niet alleen de slechtste kanten belicht maar laat de expositie ook zien dat het mooie beelden kan opleveren, zoals bij de industriële fotografie van Murray Maffra.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar het Raadhuis voor de Kunst in Oud-Velsen, daar vind je van 23 maart tot en met 21 april oktober de expositie Het Nieuwe Leven.


Expositie Het Nieuwe Leven
Raadhuis voor de Kunst,
Torenstraat 7,
1981 BC Oud-Velsen


Er zijn 13 kunstenaars te zien.
Samengesteld door Pieter van Geest
De expositie is van 23 maart tot en met 21 april 2024.
Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.