IJMUIDEN - Kunstenares en dichter Rita van Loon (1956) exposeert in de maanden oktober en november in de Bibliotheek van IJmuiden met een reeks fotogedichten.

Rita is een veelzijdig artieste die zich uit in zowel woord als op beeld als in de beeldende kunst. In 2013 kwam haar dichtbundel ‘Recht uit het hart’ uit en zijn er nog een aantal gevolgd. Ook bij de radio is zij actief en is er sprake van een nieuw programma over de dichtkunst bij RTV Seaport in de nabij toekomst.

Multitalent
Rita is regelmatig op Facebook op diverse dichterssites te vinden waar vele dichters hun werk presenteren. Vanaf 2018 hebben Renate Spierdijk en Rita van Loon samen een radioprogramma gehad bij Heerhugowaard A Life en wel Dichters A Life waarin veel aandacht voor dichters/ sing en songwriters en muziek. Helaas is dit is vanaf 1 januari 2020 gestopt. Gelukkig hebben zij een nieuwe omroep gevonden waar ze hun programma voort kunnen zetten en wel bij RTV Seaport in IJmuiden. Ze gaan verder onder de naam Dichterbij jou.

Naast haar werk met foto gedichten is zij ook beeldend kunstenaar diverse beelden en canvasdoeken zijn te bewonderen tijdens openingsuren in de Bibliotheek in IJmuiden. Of op de website www.ritavanloon.jouwweb.nl .

Ben je zelf kunstenaar en wil je ook graag eens exposeren? De Bibliotheek is op zoek naar kunstenaars voor de december expositie. Kijk voor deelname en meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl