IJMUIDEN - Boze medewerkers van Tata Steel zijn vanochtend een onaangekondigde actie begonnen. Bij drie toegangspoorten van de staalfabriek hebben zich vanochtend enkele tientallen vakbondsleden verzameld om actie te voeren. NH Nieuws maakte vanaf 7.30 uur een extra uitzending vanwege de actie.


Het is de eerste actie na de aankondiging van het massa-ontslag bij Tata Steel.

Er is veel onbegrip over de ontslaggolf, die ervoor zorgt dat er maar liefst 1.600 banen verloren gaan. In de IJmond - en daarbuiten - zijn er grote zorgen over de toekomst van de grootste werkgever van de regio.

Flyers
De actievoerders deelden vanochtend flyers uit bij drie toegangspoorten: Poort Wenkebach, Kaagpoort en Poort Rooswijk. Ze spreken personeelsleden aan die door de poorten gaan staande en proberen zoveel mogelijk collega's naar de grote FNV-bijeenkomst van morgen te krijgen. Onze verslaggever meldt dat er kort achter elkaar wegversperringen zijn. Mensen worden vervolgens gefaseerd doorgelaten.

De FNV-bijeenkomst vindt morgenochtend plaats op het parkeerterrein van FC Velsenoord, waar een tent wordt geplaatst. Vakbondsbestuurders zullen het personeel daar toespreken.