VELSEN - Donderdag 28 september is er weer een informatiebijeenkomst Dood Gewoon in de Bibliotheek. Met het project Dood Gewoon wil de Bibliotheek Velsen aanmoedigen om er over te praten. Het thema is Praten met een kind over de dood.

Cindy Thijssen (communicatiespecialist en kinderboeken schrijfster), Ineke Smit (rouwprofessional) en Mariska van Aarst (Uitvaartvereniging Associatie & IJmond) gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek. Over wat wel en niet te doen en open staan voor elke reactie van het kind. Heb je vragen over dit onderwerp, kom dan zeker naar deze bijeenkomst.

Brits concept Death positive Library

Dood Gewoon in de Bibliotheek is een adaptatie van het Britse concept “Death Positive Library”. De Bibliotheek is een vertrouwde plek in de gemeenschap. Op deze plek kan informatie worden gehaald of een gesprek worden gevoerd over verlies, uitvaart, rouw en nalatenschap. Dood Gewoon is in eerste instantie een plek met informatie en het startpunt om in gesprek te komen. Regelmatig zijn er themabijeenkomsten van Dood Gewoon. De volgende bijeenkomst is op 2 november. Dan vertelt Aart Mak over rituelen rondom de dood.

Informatiebijeenkomst Praten met een kind over de dood is op donderdag 28 september om 16:00 uur in de Bibliotheek in IJmuiden.

De informatiebijeenkomst is gratis. Wel graag even aanmelden. Dit kan via de website,

www.bibliotheekvelsen.nl

, via de balie of per telefoon 0255 5381901.