IJMUIDEN - De gemeente is nieuwsgierig naar hoe mensen elkaar ontmoeten. Dit om te weten te komen waar mensen elkaar ontmoeten. Maar ook wat ontmoetingen voor hen betekenen en wat er anders of beter kan. De uitkomsten van deze gesprekken geven richting aan hoe de wijken zo ingericht kunnen worden dat mensen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn. De gemeente wil dit dan samen met inwoners, ondernemers en andere partijen zo slim mogelijk organiseren.


In ‘ De week van de ontmoeting’ tussen maandag 23 en zondag 29 september gaan wethouders, raadsleden, ambtenaren, leden van de participatieraad, medewerkers van verschillende wijkorganisaties en inwoners als ‘ontmoetingsreizigers’ in gesprek met buurtbewoners. Eerst in IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid en Velserbroek. Volgend jaar ook in andere wijken in Velsen.

De gemeente zoekt nog mensen die ook als ontmoetingsreizigers in gesprek willen met inwoners. Wilt u meedoen? Dan vragen we enkele uren van uw tijd voor de voorbereiding en voor de gesprekken zelf. Dit kan op verschillende momenten in de Week van de Ontmoeting. U kunt zich tot 20 september aanmelden via ontmoetingen@velsen.nl. U krijgt dan de gelegenheid om u in te schrijven op momenten dat het u het beste uitkomt.