VELSEN - Moet de sluis naar 'Irma' (de doventolk en 'verbinder') of bijvoorbeeld naar 'Gonny' (oud tweede kamerlid en bedenker van de motie waardoor de sluis 12 jaar naar voren is gekomen 'en 'strijder' betekent) genoemd worden? Dit was de afgelopen dagen her en der te lezen.


Echter hoewel van Oudenallen het een eer zou vinden om de sluis naar haar vernoemd te krijgen zijn beiden mogelijkheden niet mogelijk; men moet of al 10 jaar dood zijn en een naam met een G is internationaal te moeilijk schijnt het. Dus beide dames vallen af als mogelijke naamgever.

Nu blijkt dat je wel als Amsterdams Tweede Kamerlid voor enorme werkgelegenheid mag mee denken voor Velsen NH(door een motie in te dienen waardoor de sluis 12 jaar naar voren is), echter als Amsterdammer of als Noord-Hollander .... mag men nu niet meestemmen!

Dat is misschien even iets te kortzichtig van de Gemeente Velsen en "dat is ook een vorm van discriminatie" vindt van Oudenallen. 'Het is toch een beetje gek als je zelf niet mee mag stemmen, maar ook niet als jury-lid bent gevraagd?'. Zij heeft een verzoek aan de Gemeente Velsen gestuurd met het verzoek "om heel Noord-Holland mee te laten stemmen!"


Op de foto;
Twee voorstemmers in de Tweede Kamer voor de sluis bij Velsen/IJmuiden; Oud tweede Kamerleden Antoinette Vietsch en Gonny van Oudenallen.