VELSEN -Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor mensen die moeite hebben met taal. De Bibliotheek Velsen en de gemeente Velsen streven naar duidelijke taal in manier waarop ze de Velsenaren informeren. Op 8 september is de eerste bijeenkomst van het burgerpanel in de Bibliotheek. Het burgerpanel gaat brieven van de gemeente toetsen op leesbaarheid. Daarnaast tekent de gemeente de Direct Duidelijk Deal waarin ze hun streven naar duidelijk taal kracht bij zetten. Op deze dag kun je in de Bibliotheek ook meedoen met een aantal activiteiten.

Zingen in de bieb.
Van 13:00 uur tot 14:00 uur kun je gezellig meezingen. Een taal leren gaat sneller met zingen van leuke liedjes. Je oefent de uitspraak en je leert nieuwe woorden. En bij Zingen in de Bieb is plezier en gezellig samen zijn belangrijker dan goed kunnen zingen. We zingen onder begeleiding van Marli Durge.

Taalwandeling
Om 15:00 uur kun je meewandelen met een gezellige taalwandeling. We verzamelen op het Dudokplein en wandelen in anderhalf uur door IJmuiden. Natuurlijk kom je in gesprek met de andere deelnemers. We zijn rond kwart voor vijf weer terug op het Dudokplein.

Deelnemen is gratis. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl