IJMUIDEN - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. En Bibliotheek Velsen maakt een feestje van voorlezen met de mooiste boeken en extra activiteiten. Wie vandaag een prentenboek in huis haalt, kan vanavond al zo’n heerlijk voorleesmoment beleven.

Prentenboek van het Jaar

Uit de prentenboeken top 10 kiest de jury elk jaar een prentenboek van het jaar. Voor 2023 is dat het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild en vies feest. Kom naar Bibliotheek Velsen en ontdek activiteiten zoals de voorstelling Maximiliaan Modderman geeft een feestje op 4 februari in de Bibliotheek in Velserbroek.

Gratis bibliotheekabonnement

Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus gauw tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau.

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen
Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek www.bibliotheekvelsen.nl voor alle activiteiten en leuke voorleesboeken. Op 25 januari is er Voorleesfeest voor kinderen van 3-6 jaar jaar en 28 januari is er interactieve Muziektheater 'Feest, Tralala' van Tijl Damen. Aansluitend aan de voorstelling kan je jouw eigen feesthoed maken en sluiten we het feest af met een mooie dans.

En er is een kleurplaat op het prentenboekenplein vol met prentenboeken. We hebben de voorleeshoek voor je klaar staan, dus kom gezellig langs en lees voor in de Bibliotheek want: #voorlezen beleef je samen!

Alle activiteiten zijn gratis maar reserveer een plekje voor de voorstellingen. Er is beperkt plaats. Kaartjes via de website of de balie van de Bibliotheek.