IJMUIDEN - Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 18 t/m 27 september 2020. Een mooi moment om sinds de coronacrisis weer het sporten te promoten.

Wat is de Nationale Sportweek?
De Nationale Sportweek is een landelijk initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten en te laten zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is! De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open en organiseren bijvoorbeeld clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennismaken met (nieuwe) sporten en andere daaraan gekoppelde activiteiten.

Doel
De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportaanbieder te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Recorddeelname
De eerste Nationale Sportweek in het land werd in 2004 georganiseerd. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, gemeenten en sportaanbieders. Graag brengen wij, Sportloket Velsen, dit onder de aandacht om ook zoveel mogelijk Velsenaren in beweging te krijgen!

Themadagen
Dit jaar zijn er 10 thema's die allen raakvlak hebben met sport waarop je je desgewenst kunt richten.
- vr 18 september Opening NSW 2020
- za 19 september Sportclubs
- zo 20 september Sport en voeding
- ma 21 september Ouderen
- di 22 september Inclusief sporten
- woe 23 september Scholendo 24 september Duurzaamheid
- vr 25 september Vitaliteit op de werkvloer
- za 26 september BeActive Night
- zo 27 september Outdoor

Doe mee met je eigen vereniging!
Sportloket Velsen stimuleert sportverenigingen, scholen, organisaties en ondernemers aan de slag te gaan met de Nationale Sportweek in Velsen. Doe jij mee tijdens de Nationale Sportweek? Deelname aan de hieraan is een prachtige kans om de activiteiten van de club/vereniging te promoten, om zichtbaar te zijn en nieuwe leden te werven. Je kunt als vereniging je promotie tijdens de Nationale Sportweek natuurlijk helemaal zelf invullen.

NOC*NSF
Van de meeste takken van sport maakt NOC*NSF met hulp van de sportbonden een poster, die je gemakkelijk kunt downloaden en uitprinten. Daarnaast komt er een handige Nationale Sportweek Toolkit beschikbaar, waarin je in een handomdraai je eigen poster of flyer maakt voor jouw activiteit of initiatief.

Ondersteuning
Sportloket Velsen ondersteunt sportaanbieders die bij de Nationale Sportweek willen aanhaken. Wij vinden het super als jullie club meedoet. Zo zetten we samen de sport én jouw vereniging op de kaart. Hoe? Iedere sportaanbieder kan meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Maak bij de Sportloket Velsen kenbaar dat je meedoet én schrijf je in op de landelijke website. Zo word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen, inspirerende voorbeelden en bruikbare content/materialen/hulpmiddelen die je kunt benutten om nieuwe sporters aan te trekken. Hiermee zetten we in op een succesvolle sportweek!

Meedoen
1. Schrijf je in via de volgende weblink: https://nationalesportweek.nl/sportclub
2. Volg de verdere instructies die je na inschrijving van NOC*NSF ontvangt. Binnenkort krijg je toegang tot een toolkit met inspirerende voorbeelden en bruikbare content die je kunt inzetten.
3. Meld je aan bij Sportloket Velsen: avisser@velsen.nl
4. Je doet mee aan de Nationale Sportweek!!
5. Promoten.

Promoot via social media
Laat volgers op social media weten wat je tijdens de sportweek in petto hebt en roep volgers op hetzelfde te doen. Dat kan natuurlijk tijdens de sportweek, maar juist ook voorafgaand. Deel dit ook met ons: Sportloket Velsen. Via onze kanalen (Sportkrant, website, social media) geven wij de promotie een extra impuls. Vergeet niet @sportloketvesen en @nocnsf erin te taggen en gebruik de volgende hashtags: #NSW2020 #BeActive #sportdoetietsmetje.

Meer informatie en contact
Op www.nationalesportweek.nl kun je meer lezen over de Nationale Sportweek.

Sportloket Velsen - sportstimulering·
- Eric Smit: esmit@velsen.nl
kinderen/jeugd/jongeren (scholen/onderwijs)·

Femke van Baarsen: fbaarsen@velsen.nl
volwassenen/senioren/ouderen /specifieke doelgroepen (kwetsbaren, (chronisch) zieken, mensen met een beperking)·

Annelies Visser: avisser@velsen.nl
buurtsportcoach en zwembad gerelateerde activiteiten