VELSEN - Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Bibliotheek Velsen verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek vieren we 'thuis', in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is 'Bij mij thuis'.

Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Gem is nieuw in Velsen en heeft nog niet helemaal zijn weg kunnen vinden. Daar willen we in de Kinderboekenweek graag verandering in brengen, samen met de kinderen in Velsen.

Volop leuke activiteiten en leesplezier


De Bibliotheek organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen, leren en verbinden. Op 4 oktober is er een feestelijke opening en een persconferentie van burgemeester Frank Dales. Op 7 oktober komt kinderboekenschrijfster Rian Visser op bezoek en kun je je eigen digitale stripverhaal maken. We sluiten de Kinderboekenweek af met een heuse pyjama party!

4 oktober 15.00 uur Opening in IJmuiden met Frank Dales en veel leuke spellen.

7 oktober 11:00 uur Workshop met Rian Visser in IJmuiden (vanaf 5 jaar). Vol = vol

9 oktober 14.45 uur Mini media middag (3-6 jaar) in Velserbroek. Vol = vol

11 oktober 14:30 uur Voorleesfeest

Huis van Gem in IJmuiden (4- 6 jaar). Gratis

13 oktober 10.30 uur Boekstartpret (0-4 jaar) in Velserbroek. Gratis, beperkt plek.

13 oktober 15:15 uur Stop motion filmpjes maken (7-12 jaar). €4,-. Vol = vol

13 oktober 19:00 uur Pyjama party Huis van Gem (vanaf 6 jaar). Gratis

Voor de workshop met Rian Visser, Mini media middag, Boekstartpret en Stop motion graag aanmelden via de website van de Bibliotheek. www.bibliotheekvelsen.nl