IJMUIDEN - Bibliotheek Velsen sluit zich aan bij de nieuwe campagne 'Warme kamers’ van het Leger des Heils. Met het initiatief wordt er aandacht gevraagd voor de groep Nederlanders die uit voorzorg kiest voor een koud huis om hoge kosten te voorkomen.  Maatschappelijke organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken worden opgeroepen zich aan te sluiten bij deze beweging. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Inmiddels zijn er al ruim honderd locaties aangesloten, waaronder onze Bibliotheek. 

Een deken van warmte
Het Leger des Heils heeft als doel om deze winter buurthuiskamers te openen om als een deken van warme kamers over Nederland te verspreiden. Warme kamers richt zich op verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of een boek willen lezen. Meer informatie over het initiatief vind je op www.legerdesheils.nl/warmekamers. Iedereen is welkom in de Bibliotheek!

19 november energie bespaartips in Bibliotheek IJmuiden
In het kader van de winter die voor de deur staat is lokale energiecoöperatie Energiek Velsen met een aantal energiecoaches in de Bibliotheek in IJmuiden om gratis bespaartips te geven, met de landelijke actie ‘Samen de winter door’. Belangstellenden kunnen hier tips inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe je kunt besparen op de energierekening. De inloop is op 19 november in de Bibliotheek in IJmuiden vanaf 12:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer over dit initiatief is ook te vinden op www.samendewinterdoor.nu.