VELSEN - Op zaterdag 19 juni organiseert Bibliotheek Velsen in samenwerking met KunstForm ter ere van de Nationale BoekStartdag een voorleesactiviteit met dansen, waar voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom is. Doe samen met je kindje mee aan deze leuke gratis activiteit van 10:00 -11:00 op de locatie van KunstForm en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Inschrijven kan via de website of de balie van de Bibliotheek. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de Bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier te bevorderen.

Boekstart
De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen. Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. BoekStartPret start weer in september in beide vestigingen. Houd de agenda van de website in de gaten voor de locatie en data.

Zien lezen, doet lezen!
Voor ouders die nog geen lid zijn van de Bibliotheek hebben de mogelijkheid om deze zomer 2 maanden gratis te lezen. Maak gebruik van deze zomerdeal!
Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.