IJMUIDEN - In een wereld waarin orde en structuur de fundamenten van onze samenleving vormen, lijkt chaos vaak een tegenstrijdig concept. Toch is het juist dit fenomeen dat centraal staat in de Maand van de Filosofie van 2024. Onder het motto "Chaos: Bron van Creativiteit of Onzekerheid?" onderzoeken we hoe onze moderne maatschappij omgaat met de voortdurende stroom van crises en onzekerheden die ons omringen.

"In de chaos van het moderne leven schuilt een diepgaande filosofische vraag: hoe kunnen we omgaan met de onzekerheid en de constant veranderende omstandigheden waarin we leven?" zegt Dr. Sophie van der Heijden, voorzitter van de Maand van de Filosofie. "Het is onze hoop dat deze Maand van de Filosofie ons niet alleen in staat stelt om deze vragen te stellen, maar ook om nieuwe perspectieven en inzichten te ontdekken die ons helpen om de wereld om ons heen beter te begrijpen."

Filosofische boeken en filosofisch wandelen
Duik ook in de maand van de filosofie. In de Bibliotheek kun je terecht voor Filosofische Boeken. Gedurende de hele maand april wordt er in de bibliotheek speciale aandacht besteed aan filosofische werken die zich bezighouden met het thema van chaos. Kom langs om deze boeken te verkennen en je gedachten te ordenen.

Op 22 april organiseren we een filosofische wandeling waarbij deelnemers de chaos kunnen trotseren terwijl ze diepere filosofische vragen verkennen. Deze wandeling biedt een unieke gelegenheid om in contact te komen met de natuur en te reflecteren met elkaar op de betekenis van chaos in ons leven.

Maandag 22 april van 10.15 uur tot 11.30 uur. Start bij Bibliotheek IJmuiden. Gratis, graag aanmelden via de website (www.bibliotheekvelsen.nl), of aan de balie van de Bibliotheek.