VELSEN-NOORD - De flinke knal door een explosie vanmorgen op het terrein van Tata Steel zorgt voor veel bezorgdheid bij buurtbewoners. Bij NH Nieuws komen talloze berichten binnen van getuigen die de ontploffing hebben gehoord.

Bij de knal in de Kooks- en Gasfabriek 1, die gebeurde tijdens onderhoudswerkzaamheden, zijn vier gewonden gevallen. Volgens Tata Steel zijn ze niet in levensgevaar.

'Vreselijke knal'
Een verslaggever van NH Nieuws sprak op straat met Velsen-Noorders. Iedereen lijkt de explosie te hebben gehoord. "Het was een vreselijke knal, alsof er iets uit elkaar spatte", zegt een buurtbewoonster. "Het is niet het eerste ongeval dat ik bij Tata heb meegemaakt, maar hier schrok ik van", vertelt een ander. "Ik woon hier al 54 jaar en zulke knallen heb ik nog nooit gehoord."

Enorme knal
Een buurtbewoner meldt via WhatsApp dat hij stond te wachten op het Tata-terrein, toen hij om iets na 11.00 uur de enorme knal hoorde. "Ik had net mijn vrachtwagen geladen. Het duurde vervolgens zeker vijf minuten voordat ik sirenes van de hulpdiensten hoorde."

Op Facebook stromen de reacties ook binnen. Zo reageert een vrouw onder ons bericht: "De zorgen die je gelijk in je hart grijpen voor de mensen die daar werken en waarvan je er sommige kent." Ook een andere man is flink geschrokken van de knal: "Ja dacht al BANG! WTF is dat daar, wat flikkert er bij Tata Steel."

Ook via Twitter melden mensen uit de omgeving dat de knal een flinke indruk maakte. Zo trilde het kantoor van Cora de Vries door de explosie.