IJMUIDEN - Regelmatig organiseert Bunker Museum IJmuiden rondleidingen langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep.

Bent u een avonturier dan boekt u de volwassenenrondleiding, u klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral uw zaklamp niet. Natuurlijk is ook een rustige wandeling door het gebied en de fraaie natuur mogelijk, de gezinsrondleidingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum.

Iedere eerste en derde zondag van de maand is ook het Bunker Museum IJmuiden te bezoeken. Het museum bestaat uit zeven bunkers waarin de collectie tentoon gesteld wordt.

In een van de ruimtes is een onderkomen ingericht zoals dit er in de oorlog uitgezien heeft. Aan de bedden hangen de veldflessen en helmen. Op tafel ligt zelfs nog het kaartspel alsof de ruimte net is verlaten. We nodigen u graag uit om aan deze tafel plaats te nemen om het verblijf in een bunker zelf te ervaren.

Tijdens het museum bezoek zijn ervaren suppoosten aanwezig die u graag vertellen over de collectie en tentoon gestelde materialen.

Blijft u liever buiten. Het buitenterrein is ingericht met tal van originele objecten. De bezienswaardigheden zijn te bereiken via wandelpaden of loopgraven. De loopgraven lopen deels onder de grond. Laat u tijdens deze spannende rondgang vooral verrassen!

Voor meer informatie of het maken van een reservering voor een rondleiding bezoek u de website van Bunker Museum IJmuiden.
(www.bunkermuseum.nl).
www.facebook.com/events/250542519159352/?event_time_id=250542522492685

Bezoekadres Bunker Museum IJmuiden: Badweg 38, IJmuiden aan Zee (schuin tegenover Camping De Duindoorn)

Parkeren: Betaald: Seaport Marina IJmuiden (einde Badweg) Gratis: Kromhoutstraat, Westonstraat (begin Badweg). Beide ca. 400 meter lopen vanaf het museum

Entree: zie www.bunkermuseum.nl

Bunkermuseum is geopend: april - september 1e & 3e zondag van de maand en oktober de 1e zondag van de maand.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden, tegenover de Duindoorn.