IJMUIDEN - Het seizoen 2019 staat weer bol van de activiteiten in en rondom de bunkers van IJmuiden. Gedurende het seizoen wordt er maar liefst driemaal een historisch evenement georganiseerd. Behalve het Historische Weekend, organiseert Bunker Museum IJmuiden de Bunkerdag IJmuiden, verschillende rondleidingen en is het Bunkermuseum om de week geopend.

Regelmatig organiseert het bunkermuseum een rondleiding langs en door de bunkers van de batterijen Olmen en Heerenduin. De rondleidingen zijn afgestemd op iedere doelgroep. Zo bevat de kinderrondleidingen naast educatieve elementen allerlei spelactiviteiten. Bent u een avonturier dan boekt u de volwassenenrondleiding, u klimt en klautert door de bunkers om alle hoekjes en gaatjes te ontdekken. Vergeet vooral uw zaklamp niet. Natuurlijk is ook een rustige wandeling door het gebied en de fraaie natuur mogelijk, de gezinsrondleidingen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Alle rondleidingen worden begeleid door een deskundige gids van het bunkermuseum. Voor meer informatie of het maken van een reservering bezoek u de website van Bunker Museum IJmuiden.

De eerst volgende rondleiding door de week staat gepland voor 24 mei
en in het weekend op zondag 26 mei

. Vooraf dient u zich via de website in te schrijven (www.bunkermuseum.nl).

IJmuiden, R. Pols

https://www.facebook.com/events/250542519159352/?event_time_id=250542522492685

Bezoekadres Bunker Museum IJmuiden: Badweg 38, IJmuiden aan Zee (schuin tegenover Camping De Duindoorn)

Parkeren: Betaald: Seaport Marina IJmuiden (einde Badweg) Gratis: Kromhoutstraat, Westonstraat (begin Badweg). Beide ca. 400 meter lopen vanaf het museum

Entree: zie www.bunkermuseum.nl

Bunkermuseum is geopend: april - september 1e & 3e zondag van de maand en oktober de 1e zondag van de maand.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. U vindt het Bunker Museum aan de Badweg nr. 38 in IJmuiden, tegenover de Duindoorn.