VELSEN - Op 18 mei organiseert Borduurvereniging Merkwaardig, in samenwerking met Bibliotheek Velsen een ontmoetings- en borduurdag. Enthousiaste borduurliefhebbers en creatieve geesten krijgen een mooie dag vol inspiratie, ontmoetingen en verhalen delen in Bibliotheek IJmuiden.

Deze dag, getiteld 'Borduur maar mee', wordt een gezellige zaterdag waar deelnemers hun zelfgemaakte borduurwerken kunnen tonen, tips uitwisselen en geïnspireerd worden. Bezoekers kunnen daarnaast als eersten de prachtige handgeborduurde kragen bewonderen van de expositie Verborgen Verhalen Velsen.

Borduur maar mee
Op de ‘Borduur maar mee dag’ maak je kennis met verschillende technieken en krijg je advies voor je eigen projecten. Ook is er ruim gelegenheid om in het gezellige borduurcafé aan een zelf meegebracht project verder te werken of misschien met iets nieuws te beginnen. Neem dus vooral je eigen materialen mee.

Opening Expositie
De tentoonstelling 'Verborgen Verhalen' is tot stand gekomen met medewerking van een diverse groep vrouwen uit verschillende landen en culturen, waaronder kunstenares Lisa Konno, fotografe Coco Olakunle en de deelneemsters Mirna, Susanne, Karin, Taghred, Mitra, Krystyna, Tomoko, Sas en Corrina. Hun geborduurde verhalen komen samen in 9 kragen die in de Bibliotheek te bewonderen zijn.

Aanmelden: Meld je aan via Bibliotheek Velsen om deel te nemen aan deze bijzondere dag. Kaarten kosten €4,- (incl. gratis consumptie) en zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek of op de dag zelf aan de balie.

Datum en Locatie:
Zaterdag 18 mei 2024. Van 10.30 uur tot 12.30 uur. Bibliotheek IJmuiden. Meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl
Opening expositie Verborgen Verhalen Velsen om 12.30 uur. Gratis.