VELSERBROEK - Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek van Velserbroek. De allerjongste bezoekers en hun ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Ook grootouders zijn van harte welkom, want het is ook nog eens Nationale Opa en Oma- dag! Voorlezen is een feestje! Doe samen met je (klein)kind mee aan een workshop Een muzikale BoekStart door Yvette Werner en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes, taal en muziek bezig te zijn. Sluit daarna aan bij het voorlezen en maak samen iets lekkers. Of laat je informeren wat de Speel-o-theek allemaal te bieden heeft. Je kunt ook nog samen een leuke boekenquiz doen. Deze quiz kan al gedaan worden in de week voorafgaand aan de BoekStartdag. De activiteiten zijn gratis, wel graag even inschrijven bij de balie of via de website voor de workshop Een muzikale BoekStart. Voor de overige activiteiten hoef je je niet aan te melden.


Boekstart
Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de Bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier bevorderen. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen. Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. BoekStartPret start weer in september in beide vestigingen. Houd de agenda van de website in de gaten voor de locatie en data

Krijg een Groeimeter cadeau!
Ga je op 3 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek? Dan krijg je een leuk cadeau. We geven namelijk een speciale BoekStartgroeimeter weg aan alle bezoekers van de BoekStartdag! Activiteiten van 10.00 -12:00 uur in Bibliotheek Velserbroek. Kijk voor informatie op de website.

Zien lezen, doet lezen!
Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.