IJMUIDEN - Zaterdag 11 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek van IJmuiden. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Ook is er aandacht voor veiligheid want je kunt meedoen met een EHBO-training van het Rode Kruis IJmond. De activiteiten zijn gratis, wel graag even inschrijven bij de balie of via de website. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de Bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier te bevorderen.

Boekstart
De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen. Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. BoekStartPret start weer in september in beide vestigingen. Houd de agenda van de website in de gaten voor de locatie en data.

Krijg een Groeimeter cadeau!
Ga je op 11 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek? Dan krijg je een leuk cadeau. We geven namelijk een speciale BoekStartgroeimeter weg aan alle bezoekers van de BoekStartdag!

Activiteiten vanaf 10.00 uur. Elk half uur. Kijk voor informatie op de website.

Zien lezen, doet lezen!
Voor ouders die nog geen lid zijn van de Bibliotheek hebben de mogelijkheid om deze zomer 2 maanden gratis te lezen. Maak gebruik van deze zomerdeal! (met ingang vanaf 1 juni)
Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.